Koltuk altı kalp ameliyatı ile standart kalp ameliyatı arasındaki tek fark ‘giriş yeri’ olmaktadır. Buradan hareketle koltuk altı kalp ameliyatını...…
Bypass kelimesi köprüleme olarak tanımlanabilmektedir. Atardamarın belirli bir bölgesinde çeşitli nedenlere bağlı olarak, tıkanma ve daralmalar meydana gelebilmektedir.…
Kalp nakli, yeterli fonksiyon gösteremeyen hasta kalbin sağlıklı bir insan kalbi ile değiştirilmesi işlemidir. Organ bağışı yapmış sağlıklı bir insan öldüğünde (verici), böbrek, karaciğer, kalp, akciğer gibi organları hazırlanarak daha önceden organ nakli kararı alınmış hastalara (alıcı) nakledilir.…
İçinde bulunduğumuz dönemde özellikle endüstrileşmiş ülkelerde birçok hastalığın tanı ve tedavisi yüksek teknolojik cihazlar yardımı ile güvenilir bir şekilde gerçekleştirilmektedir. Bunun sonucunda ortalama insan ömrü gittikçe uzamaktadır. Ancak tüm bu gelişmelere rağmen ülkemizde ve dünyada kalp hastalıklarının görülme sıklığı giderek artmaktadır…
Kalp kapağı hastalıkları, özellikle değişen yaşam koşulları doğrultusunda sıklıkla karşımıza çıkan ve hayati öneme sahip olan durumlardır. Kalp kapağı hastalıklarında gerçekleştirilen ameliyatlar, bazı durumlarda ve bazı hastalar için oldukça riskli olabilmektedir. B…
Kalp; vücuttaki tüm organların oksijen ile beslenmesini ve böylece sağlıklı bir şekilde çalışmaya devam etmelerini sağlayan temel organdır. Kalpte yaşanan problemler; hastanın genel sağlık durumunu önemli derecede etkilemekle birlikte, yaşama süresini kısaltabilmektedir.…
Koroner bypass ameliyatına balon-stent gibi yöntemler işe yaramadığında başvurulmaktadır. Ancak cerrahiye ihtiyacı olduğu tespit edilmiş bir hastada zaman kaybe…
Kalp cerrahisinin tarihine baktığımızda aslında ilk koroner bypass ameliyatlarının çalışan kalple yapıldığını görürüz. İlk olarak Sovyet cerrah Kolesov 1963 yılında çalışan kalpte bypass ameliyatını gerçekleştirmiştir. …
Aort, çıkış noktası kalp olan ve vücuttaki bütün atardamar ağına kaynak oluşturan ana arter olarak tanımlanabilir. Aort anevrizması, tam olarak bu damarda meydana gelen bir çeşit deformasyondur.…
Kullanılmış kanın tekrar oksijenlenmesi için kalbe taşınması gerekmektedir. Bu taşıma görevini ise toplardamarlar üstlenmektedir. Bacaklarda bulunan toplardamarlarda kapakçık sistemi yardımı ile kan yukarı taşınmaktadır.…